22/07/2022

Energie electrică din Ucraina. Sandu: Avem nevoie de bani ca să cumpărăm
Energie electrică din Ucraina. Sandu: Avem nevoie de bani ca să cumpărăm Ştiri Moldova

Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a aflat la Washington ca să identifice resurse financiare pentru achiziționarea energiei electrice din Ucraina, a declarat președintele țării, Maia Sandu.


Potrivit șefei statului, gazul din Ucraina este mai scump, respectiv, „avem nevoie de bani ca să putem cumpăra această energie electrică”, transmite  tv8.md.

„Este una din solicitările pe care le-am formulat noi ceva timp în urmă către SUA. Așteptăm să vedem cu ce rezultate vine, nu am reușit să discut cu doamna prim-ministru”, a precizat Maia Sandu, invitată la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Șefa statului spune că și-ar dori să achiziționăm mai multă energie electrică din Ucraina, să găsim alternative, deoarece contractul cu Tiraspolul nu este de lungă durată.

„Ne-am dori să putem cumpăra mai multă energie electrică, pentru că în cazul contractului cu Tiraspolul, nu avem claritate ce se va întâmpla în continuare. Nu există un contract pe termen lung ca să știm dacă putem procura cantitatea pe care am cumpărat-o până acum. Evident că ne dorim să avem alternative și resurse”, a subliniat președintele.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 19 ore

189

Publicitate în BC