19/11/2021

Fiscul va verifica modul de formare a prețurilor la produsele social importante
Fiscul va verifica modul de formare a prețurilor la produsele social importante Ştiri Moldova

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunţat astăzi că va monitoriza modul de formare a prețurilor la produsele social importante, conform atribuțiilor stabilite de legislație. Conform instituţiei, în perioada imediat următoare, pe întreg teritoriul țării, se vor desfășura acțiuni de verificare a modului de formare a prețurilor la produsele social importante în unitățile de comerț cu amănuntul, transmite Moldpres

Pentru nerespectarea modului de formare a prețului la produsele social importante, prin majorarea adaosului comercial peste limita permisă, comerciantul este sancționat prin încasarea venitului ilicit obținut de la majorarea adaosului comercial și cu aplicarea sancțiunii în proporție de 100%. 

Serviciul Fiscal recomandă contribuabililor să activeze în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Lista produselor social importante şi metodele de formare a preţurilor acestora se regăsesc într-un regulament, aprobat prin Hotărâre de Guvern. Documentul include produse cum ar fi: pâine, colaci, lapte, chefir, brânză de vaci, smântână, unt, ulei de floarea-soarelui, faină de grâu, orez, hrișcă, crupe, preparatele pentru sugari și copii etc.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

13 zile 10 ore

187-188

Publicitate în BC