22/06/2022

 Grupul lui Plahotniuc face presiuni pentru decizii care dăunează țării
 Grupul lui Plahotniuc face presiuni pentru decizii care dăunează țării Ştiri Moldova

Grupul lui Plahotniuc continuă să facă presiune pentru decizii care vor afecta economia țării și vor legaliza contrabanda.
Acest lucru a fost declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, de către Valentin Ștefanu, președintele Asociației Patronale a Reciclatorilor de Fier vechi, transmite infotag.md.

Potrivit acestuia, pe 22 iunie, guvernul va aproba noile reglementări privind transportul deșeurilor, care vor transfera deșeurile metalice (cupru, fier, oțel și aluminiu) din categoria "deșeuri" în cea de "materie primă".

"Acest lucru va elimina orice control guvernamental asupra transportului de fier vechi și va încuraja contrabanda. Cine va beneficia? În Republica Moldova nu mai există nicio altă uzină de prelucrare a fierului vechi în afară de cea de la Rîbnița. Se pune întrebarea: cine este beneficiarul? Nu cumva băieții dubioși din regimul Plahotniuc, care de ani de zile câștigă miliarde din scheme similare și care se pare că au aflat căile cuiva din actuala conducere?". - Eshanu era indignat.

El a spus că, dacă o astfel de decizie va fi aprobată, uzina metalurgică moldovenească nu va mai fi nevoită să obțină autorizație de mediu la importul de fier vechi, iar statul va pierde definitiv controlul asupra uzinei.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

18 zile 6 ore

187-188

Publicitate în BC