02/07/2020

Guvernul a aprobat un program de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii
Guvernul a aprobat un program de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii Ştiri Moldova

Guvernul a adoptat miercuri "Programul de susţinere a afacerilor cu potenţial înalt de creştere", prevăzut pentru anii 2020-2023.

Potrivit agenţiei Infotag, programul rezultă din faptul că întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) sunt "pilonul" economiei şi joacă un rol important în dezvoltarea acesteia (în ianuarie-septembrie 2019, 87% din creşterea PIB-ului a fost asigurată de IMM-uri din domeniul construcţiilor, comerţului, industriei, IT, agriculturii).

Realizarea programului presupune dezvoltarea pe trei domenii: investiţii în dezvoltarea afacerilor şi creşterea competitivităţii acestora; substituirea importurilor şi orientarea către export; consolidarea relaţiilor de afaceri cu partenerii locali şi străini.

Pentru aceasta, Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii va oferi informaţii şi asistenţă consultativă incubatoarelor de afaceri şi autorităţilor locale.

Întreprinderile vor avea posibilitatea să utilizeze un voucher de afaceri (până la 50 de mii de lei, acoperit integral de program) pentru a beneficia de servicii (consultări, traininguri, asistenţă în elaborarea brandului etc.) de la furnizori profesionişti.

De asemenea, este prevăzută o susţinere de grant de până la 2 mil. lei pentru achiziţionarea atât a diferite echipamente, cât şi a obiectelor de proprietate intelectuală (francize, licenţe). Subvenţia acoperă până la 50% din investiţiile necesare, iar a doua jumătate – din fondurile proprii ale companiei. Bugetul programului este de 65 mil. lei.

Sursa: infotag.md


Abonează-te la canalul nostru de Telegram:  https://t.me/businessclassmd

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

Până la număr nou: 21 zile 4 ore

160

Publicitate în BC