11/07/2022

În pragul disperării: Un fermier din Florești a rămas cu 80 de tone de mere în frigider
În pragul disperării: Un fermier din Florești a rămas cu 80 de tone de mere în frigider Ştiri Moldova

Fermierii se confruntă cu o situație fără precedent. În ciuda faptului că vor recolta fructele din acest an în câteva luni, au încă zeci de tone de mere în frigidere.
Aceștia nu au reușit să le vândă nici în țară, nici peste hotare, fiind lăsați fără piață de desfacere din cauza războiului din Ucraina, scrie tvn.md.

Mihai Țurcanu este angajat în agricultură de 17 ani. Bărbatul spune că pentru prima dată a fost nevoit să țină merele în frigider timp de aproape un an. O treime din fructele recoltate anul trecut de pe 15 hectare de livezi nu au reușit să se vândă.

Fermierul recunoaște că piața europeană nu agreează soiurile de mere pe care le are și din acest motiv nu a avut cumpărători anul acesta. Singura soluție pentru a evita astfel de situații în viitor este curățarea livezii și plantarea de noi soiuri de mere.

Potrivit angajaților Direcției agricultură și alimentație a Consiliului raional Florești, la începutul primăverii în frigiderele agricultorilor din raion se aflau circa 3 mii de tone de mere.

"În momentul de față avem în raion circa o mie de tone de mere, care se află în frigidere și așteaptă să fie vândute la un preț mai mult sau mai puțin acceptabil. În prezent, avem 12 frigidere în cartier pentru răcirea și depozitarea temporară a fructelor, cu o capacitate totală de 8.600 de tone", a declarat un oficial al administrației locale.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 20 ore

189

Publicitate în BC