20/07/2022

Investitori în Moldova. E necesară calificarea forței de muncă
Investitori în Moldova. E necesară calificarea forței de muncă Ştiri Moldova

Moldova se află în situația în care are nevoie să atragă mai mulți investitori. Administratorul Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, este de părere că, în mod urgent este nevoie de calificarea forțelor de muncă prin focusarea pe școli profesionale și colegii.

Dar, nu în ultimul rând, este necesar să fie dotate aceste instituții pentru a atrage investiții străine. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Este urgent necesară calificarea forței de muncă. Să ne focusăm pe școli profesionale și colegii. S-au investit în donatori internaționali, dar totul rămâne la nivel de teorie. Problema este că salariile la școlile profesionale și colegii nu sunt atât de atractive. Al doilea lucru important este dotarea acestor instituții. Ce folos că vorbim pe degete sau din caiete?”, a declarat Ciobanu. 

De asemenea, Ciobanu este de părere că situația nu este tocmai bună în situația actuală, când ne confruntăm cu o creștere a prețurilor. Dacă țara noastră nu va reuși să atragă cel puțin vreo 5 investitori, nu ne putem aștepta la ceva stabil.

Totodată, administratorul Zonei Economice Libere Bălți susține că Moldova nu are posibilități pentru a investi în diferite întreprinderi mari, de aceea, unica salvare sunt anume investițiile străine.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 21 ore

189

Publicitate în BC