24/06/2022

Moldova va primi două împrumuturi de la FMI pentru finanțarea bugetului
Moldova va primi două împrumuturi de la FMI pentru finanțarea bugetului Ştiri Moldova

Parlamentul a adoptat în lectură finală amendamentele la Legea privind atragerea de împrumuturi publice externe de la Fondul Monetar Internațional prin Mecanismul extins de creditare (EFF) și la Legea privind atragerea de împrumuturi publice externe prin linia extinsă de creditare (ECF).

Modificările au fost necesare deoarece FMI a decis să mărească asistența acordată țării noastre. La 11 mai 2022, consiliul de administrație al FMI a decis să majoreze de la 400 de milioane de drepturi speciale de tragere (DST) la 594,3 milioane de dolari (aproximativ 795,72 milioane de dolari) împrumuturile din cadrul Programului de reformă economică.

Două dintre împrumuturi vor fi folosite pentru a finanța nevoile bugetului de stat. Asistența financiară va fi utilizată pentru a acoperi nevoile urgente de finanțare a balanței de plăți cauzate de șocurile negative, inclusiv războiul din Ucraina și sancțiunile internaționale impuse Federației Ruse și Republicii Belarus. În același timp, acordarea de sprijin financiar din partea FMI va cataliza acordarea de asistență financiară din partea comunității internaționale.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

29 zile 7 ore

200

Publicitate în BC