18/01/2023

Până în 2030, întreaga populație a Republicii Moldova ar trebui să aibă acces la internet și la rețeaua 5G
Până în 2030, întreaga populație a Republicii Moldova ar trebui să aibă acces la internet și la rețeaua 5G Ştiri Moldova

Prevederile sunt stipulate în proiectul Strategiei de transformare digitală pentru 2023-2030, care a fost discutat în cadrul unei consultări publice desfășurate de Agenția de Guvernare Electronică. Acest document reunește principalele scopuri și obiective ale transformării digitale, precum și planurile în acest domeniu pentru următorii 8 ani.

Strategia prevede mai multe obiective-cheie în domeniul digitalizării: dezvoltarea societății digitale, dezvoltarea unui sector TIC fiabil și competitiv, crearea unei economii digitale inovatoare și durabile, crearea unui stat digital inteligent și eficient, crearea unui mediu digital sigur pentru toți și consolidarea imaginii Moldovei ca țară digitală.

Strategia propune ca accesul la internet să fie un drept fundamental al omului, alături de accesul la medicină și educație. Digitalizarea va fi implementată în toate sectoarele, de la educație și comerț până la administrația publică. Se propune introducerea de stimulente pentru importul de echipamente informatice, crearea de stimulente pentru atragerea de investiții în industria TIC și în start-up-uri, precum și creșterea numărului de specialiști în acest domeniu. Se preconizează dezvoltarea coridoarelor digitale de transport, atragerea de platforme internaționale de comerț online și facilitarea exportului de bunuri și servicii online.

Până la sfârșitul implementării strategiei, 100% din serviciile publice de bază ar trebui să fie disponibile online, toate documentele ar trebui să fie complet electronice etc.  Consultările privind proiectul vor continua până la 20 ianuarie.

infomarket.md

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

3 zile 10 ore

195

Publicitate în BC