28/03/2023

Peste 500 de probe de vin au fost prezentate la concursul „Polobocul de aur”
Peste 500 de probe de vin au fost prezentate la concursul „Polobocul de aur” Ştiri Moldova

La Chișinău a avut loc degustarea din cadrul etapei naționale a concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de aur”, organizat anual de Camera de Comerț și Industrie (CCI). La ediția din acest an, pentru marele premiu au concurat 127 din cele peste 500 de probe de vin, prezentate de vinificatori din diferite raioane ale țării. .

Potrivit președintelui CCI, Sergiu Harea, concursul este organizat din anul 2002 cu scopul de a remarca cei mai buni producători de vin de casă, a promova cultura de consum și a efectua schimbul bunelor practici ce țin de activitatea vitivinicolă.

„În acest an am primit un număr destul de mare de mostre de vin de casă din toate regiunile țării. Ne bucurăm că această tradiție nu se pierde, ba mai mult, gospodarii reușesc să ne surprindă cu vinuri calitative și competitive. Și pentru că vinurile bune sunt o valoare a Republicii Moldova, CCI și-a propus ca la următoarea recoltă, să ofere suport gospodarilor pentru a produce vin de casă care ar putea concura și la evenimente internaționale. Astfel, ne propunem să organizăm instruiri în acest domeniu”, a afirmat Sergiu Harea.

Etapa regională a concursului a avut loc pe parcursul lunilor februarie – martie, în cadrul filialelor CCI. Pe parcursul celor 20 ediții anterioare ale concursului au fost prezentate aproximativ 9500 de mostre de vin, dintre care peste 200 au devenit învingătoare și se află în prezent pe rafturile magazinelor din țară.

Învingătorii concursului vor fi anunțați și premiați în cadrul Zilei Naționale a Vinului, care se sărbătorește tradițional în luna octombrie. Premiul mare este butoiul „Polobocul de aur”.

moldpres.md

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

6 zile

207

Publicitate în BC