29/11/2022

Prețurile la benzină şi motorină au scăzut sub 25 lei/litru
Prețurile la benzină şi motorină au scăzut sub 25 lei/litru Ştiri Moldova

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunţat pentru miercuri, 30 noiembrie, următoarele prețuri maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard: 24,86 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 24 bani);  24,92 lei/litru - pentru motorina standard (- 27 bani) .

Astfel, Agenţia atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care se reflectă și în prețurile la carburanți afișate la stațiile de alimentare.

Potrivit Dow Jones Market Data, în timpul tranzacționării de luni, cotațiile petrolului Brent au scăzut la cel mai jos nivel din acest an. În opinia analiștilor străini, motivul căderii l-au constituit protestele masive anti-lockdown care au avut loc în weekend în China, așteptările pentru rezultatele următoarei întâlniri a OPEC+ care va avea loc pe 4 decembrie și negocierile UE în vederea introducerii unui plafon de preț pentru petrolul rusesc.

„În același timp, pe parcursul ultimei luni cotațiile Platts au scăzut semnificativ, ajungând sub nivelul de 900 dolari/tona la motorină și sub 830 dolari/tona la benzină, fapt care a permis reducerea prețului la pompă pentru ambele tipuri de carburanți sub nivelul de 25 lei/litru”, estimează ANRE.

MOLDPRES

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

24 zile 11 ore

193-194

Publicitate în BC