03/05/2022

Producătorii de mere și-au diversificat piețele de desfacere
Producătorii de mere și-au diversificat piețele de desfacere Ştiri Moldova

Producătorii moldoveni de mere au început să-și diversifice piețele de desfacere a fructelor. În ultimele săptămâni s-a intensificat exportul pe piețele UE, CSI și Orientul Mijlociu.
În rezultatul mai multor întâlniri și dezbateri cu pomicultorii și cu Asociațiile de profil și datorită conlucrării producătorilor cu Guvernul și cu misiunile diplomatice, au fost sporite exporturile în România și alte țări, transmite Știri.md.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, cele mai mari rețele comerciale de peste Prut vând mere produse în Republica Moldova. Numai în lunile martie - aprilie, pe această piață, au ajuns peste 4.000 de tone.

"Până la conflictul ruso-ucrainean, piața Federației Ruse asimila mai mult de 95% din merele pe care le exporta țara noastră, deoarece preferințele consumatorilor corespundeau cu sortimentul de mere propus. 

În contextul situației dificile, a condițiilor complicate de export, merele moldovenești continuă să fie solicitate pe piața rusă, astfel în lunile martie - aprilie, au fost livrate peste 26.000 de tone, ceea ce constituie 66,5% din cantitatea de mere exportată în perioada nominalizată. 

De regulă, în Federația Rusă, anual, se exportă circa 200.000 de tone de mere. De asemenea, în luna curentă, a sporit exportul în Emiratele Arabe Unite, fiind atinsă cifra de peste 5.000 de tone", comunică Ministerul Agriculturii.

Mai mult, discuții în acest sens sunt purtate cu Egipt, India și China.

Totodată, circa 10-12.000 de tone au fost consumate pe piața internă, iar o parte au fost transportate la procesare.

Actualmente, în stoc mai sunt circa 45.000 de tone de mere. 

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

6 zile 4 ore

186

Publicitate în BC