04/08/2022

Prunele din RM au ajuns pe piața europeană! Ministrul Agriculturii: „Exportăm de două ori mai mult decât cota noastră”
Prunele din RM au ajuns pe piața europeană! Ministrul Agriculturii: „Exportăm de două ori mai mult decât cota noastră” Ştiri Moldova

„Contează foarte mult cota la prune și la strugurii de masă. Acestea au fost dublate. Este un lucru extrem de benefic, pentru că noi exportăm de două ori mai mult decât cota noastră, dar cu taxe. Acest fapt vine să spulbere, încă odată, ideea că producția din Republica Moldova nu poate să facă concurență celei europene. Este un mit. Pruna noastră este foarte căutată în Uniunea Europeană”, susține Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

TV8.md reamintește că recent, Uniunea Europeană a decis să deschidă și mai mult piața sa pentru produsele moldovenești. Astfel, au fost dublate cotele de export în UE pentru prune, mere, struguri, suc de struguri, cireșe, roșii, usturoi, fără achitarea unor taxe vamale.

Aceasta înseamnă că Republica Moldova poate cel puțin să își dubleze exporturile pentru o perioadă de un an către Uniunea Europeană. 

Uniunea Europeană rămâne principalul partener economic al țării noastre. În anul 2021, valoarea schimburilor comerciale între Republica Moldova și Uniunea Europeană a constituit peste 5 miliarde dolari SUA, reprezentând 49,10% din totalul schimburilor comerciale realizate de către țara noastră.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 19 ore

189

Publicitate în BC