27/10/2022

R. Moldova va primi un grant de 12,4 mln de euro
R. Moldova va primi un grant de 12,4 mln de euro Ştiri Moldova

Țara noastră va primi un grant de 12,4 milioane de euro pentru realizarea Proiectului „Eficiența energetică în Republica Moldova”. Astăzi Parlamentul a ratificat Acordul de grant dintre R. Moldova și Banca Europeană de Investiții, informează MOLDPRES.

Principalii beneficiari ai proiectului vor fi instituțiile de menire socială – spitalele republicane, municipale și raionale, grădinițele și școlile. Asistența financiară va fi oferită de către Platforma de Investiții pentru Vecinătate a Comisiei Europene pentru a reduce din povara financiară a potențialilor beneficiari de proiecte de reabilitare energetică a clădirilor publice.

Bugetul total al proiectului constituie 75,5 mln de euro, cu acoperire financiară din partea Uniunii Europene, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Băncii Europene pentru Investiții. Proiectul urmează a fi implementat până în anul 2025.

Potrivit reprezentanților Guvernului, proiectul este deja în proces de implementare, iar instituțiile responsabile vor depune toate eforturile pentru valorificarea deplină, conform destinației și în termenii stabiliți a resurselor oferite de partenerii externi.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

21 zile 16 ore

193-194

Publicitate în BC