19/07/2022

Revolut se pregătesc să intre în Moldova.  O concurență sănătoasă sistemului bancar ținând cont de comisioanele pe care le aplică băncile noastre
Revolut se pregătesc să intre în Moldova.  O concurență sănătoasă sistemului bancar ținând cont de comisioanele pe care le aplică băncile noastre Ştiri Moldova

Parlamentarul Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, a anunțat că reprezentanții companiei britanice de tehnologie financiară Revolut se pregătesc să activeze și în Republica Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de deputat pe 15 iulie. Acesta a ținut să menționeze că pentru a intra pe piața moldovenească se necesită o ajustare, obținută prin votul parlamentarilor. 

„Știri îmbucurătoare! Revolut se pregătesc să intre în Moldova. Pentru moment vă puteți înregistra pe lista de așteptare. O concurență sănătoasă sistemului bancar ținând cont de comisioanele pe care le aplică băncile noastre”, a spus parlamentarul.

Alaiba a mai menționat că se întreprind acțiuni pentru ca reprezentanții companiei să activeze pe teritoriul țării.

„Pentru asta mai avem de votat câte ceva, ca să ajustăm, dar ne mișcăm în pași rapizi! Este grav cât de înapoiați suntem la acest capitol. Ai impresia că 10 ani pe sectorul financiar nu s-a făcut NIMIC. Avem foarte multe de recuperat”, a conchis parlamentarul.

Revolut a intrat pe piața din România de aproximativ 3 ani, potrivit bursa.ro. Cea din urmă mai declară că un card Revolut este cel mai convenabil de folosit în timpul unei călătorii în afara țării.

Cardul, electronic sau fizic, oferă posibilitatea de a face plăţi în peste 150 de monede, fără achitarea de taxe ori comisioane, cu menţiunea că varianta standard oferă un singur transfer internaţional gratuit pe lună.

Atunci când te înscrii în sistemul Revolut, ţi se deschide un cont în euro, mai declară sursa. Din acest cont, se pot face plăţi şi retrage numerar, indiferent de monedă şi de ţară, fără să fie perceput vreun comision. Conversia valutară se va efectua la cel mai bun curs de pe piaţă, la cotaţii interbancare, mai comunică sursa.

Un alt beneficiu al aplicaţiei constă în transferurile bancare. Prin această aplicaţie, transferurile bancare sunt gratuite indiferent de banca de care aparţine cealaltă persoană sau de ţara în care se află.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 21 ore

189

Publicitate în BC