15/11/2022

Săptămâna cu arome ale bucătăriei italiene la Chișinău
Săptămâna cu arome ale bucătăriei italiene la Chișinău Ştiri Moldova

În perioada de la 14 la 20 noiembrie se sărbătorește Săptămâna Gastronomiei Italiene în lume. În această perioadă în peste 100 de țări ale lumii se desfășoară evenimente dedicate bucătăriei italiene: prezentări de produse, ateliere conduse de renumiți bucătari italieni, care duc faima Italiei în lume.

Pe data de 15 noiembrie 2022 la restaurantul ”Ambasador” al Hotelului ”Radisson Blu” a avut loc serata dedicată acestei sărbători. Evenimentul a fost organizat de către Camera de Comerț Italo-Moldava, în strânsă colaborare cu Ambasada Italiei și ICE – Institutul Comerțului Exterior, cu suportul companiilor italiene din acest sector din regiunea Calabria.

Genericul acestei ediții este ”Conviețuire, durabilitate și inovație: ingredientele bucătăriei italiene pentru sănătatea oamenilor și protejarea planetei”. Pentru această ediție a Săptămânii Gastronomiei Italiene în Moldova a fost aleasă bucătăria regiunii Calabria, cu produsele sale tipice, puternic și intens parfumate de soarele și briza maritimă a coastei calabreze.

Această călătorie gastronomică în regiunea Calabria a fost făcută împreună cu bucătarul-șef, Salvatore Murano, promotor activ al culturii regiunii Calabria, creatorul și organizatorul activității promoționale a teritoriului crotonez prin valorificarea produselor tipice ale regiunii, fondatorul Academiei Bucătăriei Calabreze, laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale, formator și participant la diferite ateliere culinare, arbitru la competiții gastronomice.  

Evenimentul a fost susținut de companiile Bella Calabria, Cantina Campana, Sorelle Salerno, La Molazza, Romano, Calabria Excellent, Tenuta Iuzzolini, care și-au adus contribuția prin importul de produse tipice și suport în organizarea evenimentului.  

Invitații la eveniment sunt membrii Guvernului, Corpul Diplomatic, parteneri, oameni de afacere.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

6 zile

207

Publicitate în BC