10/06/2022

UE a salutat eforturile Băncii Naționale a Moldovei de a susține economia națională
UE a salutat eforturile Băncii Naționale a Moldovei de a susține economia națională Ştiri Moldova

Uniunea Europeană este pregătită să sprijine eforturile Băncii Naționale a Moldovei de a susține economia națională. Acest lucru a fost declarat joi de ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mažeiks, în cadrul unei întrevederi cu președintele Băncii Naționale, Octavian Armașu.
S-a discutat despre situația macrofinanciară din republică în condiții de criză, deteriorarea perspectivelor economice, creșterea bruscă a prețurilor mondiale și impactul acesteia asupra inflației în Republica Moldova, precum și despre măsurile Băncii Naționale de diminuare a acesteia.

Octavian Armașu a apreciat sprijinul acordat de UE Republicii Moldova, inclusiv pentru dezvoltarea capacității instituționale a BNM, consolidarea și diversificarea instrumentelor de supraveghere macroprudențială, îmbunătățirea reglementării și supravegherii serviciilor de plată.

La rândul său, Janis Mažeiks a evidențiat eforturile BNM de a menține stabilitatea financiară în contextul unor presiuni inflaționiste semnificative, precum și acțiunile întreprinse pentru a avansa reformele în vederea asigurării securității sectorului financiar și bancar.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

2 zile 1 ore

204

Publicitate în BC