31/03/2023

Veniturile disponibile ale populației au crescut cu 21 la sută anul trecut
 Veniturile disponibile ale populației au crescut cu 21 la sută anul trecut Ştiri Moldova

În anul trecut, veniturile disponibile ale populației în medie pentru o persoană pe lună au constituit 4252,7 lei (212 euro), fiind în creștere cu 21,2% față de anul precedent. În termeni reali, cu ajustarea la indicele mediu anual al prețurilor de consum, veniturile populației au înregistrat o diminuare cu 5,9%. Cifrele au fost prezentate de Biroul Național de Statistică, în baza Cercetării bugetelor gospodăriilor casnice. 

Potrivit sursei citate, câștigurile salariale reprezintă cea mai importantă sursă de venit a populației, cu o pondere de 50,7% în veniturile totale, practic la nivelul anului precedent.

De asemenea, o pondere importantă în veniturile disponibile medii lunare o dețin în continuare prestațiile sociale, care au constituit 20,3%, sau cu 1,8 puncte procentuale mai mult față de anul 2021.

Transferurile bănești din afara țării rămân a fi o sursă semnificativă pentru bugetul gospodăriilor. În medie, în anul 2022 acestea au reprezentat 12,1% în veniturile totale sau cu 0,4 puncte procentuale mai puțin comparativ cu anul 2021.

În funcţie de mediul de reşedinţă, se constată că veniturile populaţiei din mediul urban au fost în medie cu 1826,9 lei, sau de 1,5 ori mai mari, comparativ cu veniturile populaţiei din mediul rural.

moldpres.md

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

15 zile 5 ore

208

Publicitate în BC