03/02/2023

Vinurile produse în Republica Moldova sunt exportate în peste 70 de țări
Vinurile produse în Republica Moldova sunt exportate în peste 70 de țări Ştiri Moldova

Vinurile produse în Republica Moldova sunt exportate în peste 70 de state ale lumii, iar sectorul vitivinicol deține o pondere de 3 la sută din Produsul Intern Brut al țării și 8 la sută din valoarea exporturilor. Cifrele au fost prezentate la Conferința Sectorială Vitivinicolă „Cooperarea UE și a Parteneriatului Estic în sectorul vitivinicol: Atractivitatea sectorului și oportunitățile de piață”, organizată la Chișinău, transmite MOLDPRES. 

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”. Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Sergiu Harea, a declarat că domeniul vitivinicol este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei naționale, care duce faima țării noastre în cele peste 70 de state în care sunt exportate produsele vitivinicole moldovenești. Potrivit lui Harea, în sectorul vitivinicol sunt angajați circa 150 mii de persoane, sau circa 27 la sută din populația rurală.  

La evenimentul organizat atât în format online, cât și offline, au participat peste 150 de persoane. Acestea au reprezentat țări din Parteneriatul Estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina) și din Uniunea Europeană, inclusiv Belgia, Bulgaria, Croația, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Luxemburg, Polonia, Portugalia, România, Spania.

Participanții la conferință au discutat despre provocările și oportunitățile sectorului vitivinicol, iar experții în domeniu au împărtășit rezultatele cercetărilor la zi și au informat despre noile tendințe și cerințe ale pieței.

moldpres.md

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

8 zile 20 ore

207

Publicitate în BC