28/11/2022

„Vor ajuta compania să presteze servicii în continuare”. Spînu anunță despre un grant de 3 mln euro pentru Moldatsa
„Vor ajuta compania să presteze servicii în continuare”. Spînu anunță despre un grant de 3 mln euro pentru Moldatsa Ştiri Moldova

Republica Moldova va primi un grant în valoare de trei milioane de euro din partea Fondului de Solidaritatea Voluntară din cadrul Organizației Europene pentru Siguranța Navigației Aeriene. Un anunț în acest sens a fost făcut de Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. 

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei afectează direct aviația din țara noastră. Veniturile Moldatsa (întreprinderea de stat pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian) au scăzut considerabil, cu peste 50%, din cauza închiderii spațiului aerian. Resursele menționate mai sus vor ajuta compania să presteze servicii în continuare”, a spus Andrei Spînu.

Oficialul a mai precizat că „acest fond va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal și de instruire, precum și orice alte cheltuieli necesare pentru a asigura pregătirea operațională și continuitatea proceselor în cadrul furnizorului de servicii de navigație aeriană”.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

24 zile 11 ore

193-194

Publicitate în BC