Remiterile provenite din Uniunea Europeană, care reprezintă 58,6% din total, au scăzut cu 8,6%. Transferurile din Comunitatea Statelor Independente au înregistrat o diminuare semnificativă, de 29,9%, având o pondere de 8,1%. În schimb, remiterile din alte țări au crescut cu 5,9%, ajungând să reprezinte 33,3% din total.
În același timp, remiterile trimise de rezidenții Moldovei către alte țări au crescut cu 6,4%, pe fondul majorării transferurilor personale și a transferurilor de capital între gospodării. Transferurile către Uniunea Europeană, care reprezintă 60,7% din totalul ieșirilor, au crescut cu 23,4%, în timp ce cele către alte țări au înregistrat o creștere de 12,4%. Ieșirile către CSI au scăzut cu 31,5%, reprezentând 17,7% din total.
Diminuarea remiterilor primite, în special din CSI, subliniază schimbările în fluxurile de migrație și în veniturile salariaților moldoveni din străinătate, precum și dependența Moldovei de transferurile din alte regiuni, în special Uniunea Europeană.