14/03/2024

Carolina Bugaian: Viitorul digital al Moldovei  prin empatie, inovație și gândire critică
Carolina Bugaian: Viitorul digital al Moldovei  prin empatie, inovație și gândire critică Business Class Lifestyle

De la începutul carierei sale de specialist în audit până la rolul actual de lider al Moldcell, parcursul Carolinei BUGAIAN este marcat de un mix de perspicacitate financiară, experiență internațională și o înțelegere profundă a pieței locale de telecomunicații. Obiectivul ei actual este de a propulsa Moldova spre un viitor în care tehnologia să fie în slujba tuturor. Cum se traduce abordarea ei unică, bazată pe empatie, în succese tangibile pentru companie și societate în general?


Eugen KANSKI

Ascensiunea profesională a Carolinei Bugaian este remarcabilă, datorită aptitudinii de lucru cu datele și dorința constantă de a învăța. În 2006, Carolina a obținut funcția de director financiar la Moldcell, fiind prima femeie în această funcție în cadrul companiei.

Au urmat 13 ani în care a desfășurat activități cheie, inclusiv deplasarea în Nepal, unde a condus departamentul financiar al Ncell, o companie soră, între anii 2013 și 2016.

 

Mamă a trei copii, cu un parcurs academic și un doctorat în științe economice, Global Business MBA de la Oxford-Brookes și un curs FinTech de la Harvard, Carolina a preluat funcția de CEO al Moldcell, acum 2 ani, fiind responsabilă de o serie de inițiative care au consolidat statutul companiei de lider în domeniu.

Însușind arta de a conduce

De unde vine energia care i-a permis să obțină aceste rezultate? Secretul constă în sprijinul familial, stabilirea unor priorități clare și adaptabilitatea.

„Planificarea minuțioasă și stabilirea priorităților sunt esențiale, dar este foarte important să fim agili. Atunci când lucrurile se abat de la planul inițial, așa cum se întâmplă, de regulă, mă adaptez și merg mai departe. Asta este cheia".

Anii petrecuți în Nepal au fost cruciali în formarea personalității sale ca lider. Își amintește de acea perioadă ca una plină de provocări, marcată de un cutremur puternic în 2015 și vestea despre plecarea tatălui. Aceste evenimente, spune, au învățat-o să accepte ceea ce nu poate fi schimbat.

Stilul de leadership al Carolinei Bugaian se caracterizează prin transparență, sinceritate și empatie. Aceste calități au condus la recunoașterea Moldcell la nivel global, pentru investițiile în bunăstarea angajaților, fiind premiat la categoria People & Culture la World Communication Awards din Amsterdam.


Sub îndrumarea ei, Moldcell și-a definit scopul de a „Aduce o lume întreagă în mâinile tale, pentru ca tu să-ți trăiești viața din plin", unde fiecare cetățean are acces la servicii digitale de calitate.


Acest lucru este valabil atât pentru cetățeni, care acum pot achita transportul public și alte servicii direct de pe telefon cu moldcell money, cât și pentru companii. Soluțiile Virtual PBX și CRM ajută antreprenorii să gestioneze mai eficient fluxul de clienți, iar serviciul M-Doc permite eficientizarea timpului de semnare a documentelor. De asemenea, Moldcell este prima companie din Moldova care a lansat e-SIM.

 

Obectivul de a deveni furnizorul de servicii #DIGITALLYHUMAN numărul 1, nu este doar despre tehnologie, ci și despre oameni și responsabilitate socială. Proiectul de succes „Abilități Digitale Conectează Generații” a fost apreciat în cadrul Conferinței Națiunilor Unite. Recent, acest proiect a intrat într-o nouă fază odată cu lansarea „Universității Pentru Vârsta a Treia", în cadrul căreia vârstnicii frecventează cursurile de educație digitală.

Investind în femei, investim în creștere

Deși nu se consideră feministă, Carolina Bugaian are o experiență bogată în sprijinirea afacerilor conduse de femei. În calitate de președinte al Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova, susține că investiția în abilitarea femeilor este benefică din punct de vedere economic. Un studiu internațional arată că fiecare dolar investit în sănătatea femeilor aduce o contribuție de 3 dolari la creșterea PIB-ului. Mai mult, doamna Bugaian a fost invitată să contribuie la înființarea Consiliului Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen pe lângă prim-ministrul RM.


„Sfatul meu pentru tinerele care abia încep cariera profesională este să nu se teamă să se aventureze în noi domenii de activitate, să caute parteneri de viață care să le susțină și să găsească un echilibru între viața personală și cea profesională", spune Carolina.


Viziunea de viitor a Carolinei prevede ca fiecare cetățean, indiferent de vârstă, naționalitate sau sex, să beneficieze pe deplin de era digitală. Noile tehnologii au un rol crucial în creșterea libertății, pentru ca oamenii să-și urmeze visele.

Carolina Bugaian, CEO al Moldcell:

 

Planificarea minuțioasă și stabilirea priorităților sunt esențiale, dar este foarte important să fim agili. Atunci când lucrurile se abat de la planul inițial, mă adaptez și merg mai departe.

Carolina Bugaian, CEO al Moldcell:

Sfatul meu pentru tinerele care abia încep cariera profesională este să nu se teamă să se aventureze în noi domenii de activitate, să caute parteneri de viață care să le susțină și să găsească un echilibru între viața personală și cea profesională.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

3 zile 23 ore

206

Publicitate în BC