01/11/2022

Biden le cere companiilor petroliere „să nu mai profite de pe urma războiului”; Amenință cu o taxă pe venituri excepționale
Biden le cere companiilor petroliere „să nu mai profite de pe urma războiului”; Amenință cu o taxă pe venituri excepționale Știri din toată lumea

Președintele SUA, Joe Biden, a cerut companiilor de petrol și gaze să-și folosească profiturile record pentru a reduce costurile de trai pentru cetățenii americani și pentru creșterea producției.

Într-o declarație de la Casa Albă, acesta a criticat marile companii petroliere care fac “profituri incredibil de mari”, în timp ce americanii plătesc sume considerabile pentru a-și alimenta mașinile.

Biden a spus că firmele de petrol și gaze ar trebui să-și investească profiturile în creșterea producției și a declarat că industria petrolieră „nu și-a îndeplinit angajamentul de a investi în America și de a sprijini poporul american”, adăugând că dacă s-ar folosi de aceste profituri pentru a ajuta consumatorii, prețurile benzinei ar scădea cu aproximativ 50 de cenți, scrie Biziday.

Dacă aceste companii nu se conformează, Biden spune că va susține adoptarea unei legislații care să le oblige “să plătească un impozit mai mare pe profiturile lor în exces și se vor confrunta cu alte restricții”.

Casa Albă ia de mai mult timp în considerare o inițiativă introdusă în Congres de a impozita profiturile producătorilor de petrol și gaze, deoarece consumatorii se confruntă cu prețurile mari la energie.

Giganții mondiali din domeniul energiei, inclusiv Exxon și Chevron au anunțat din nou profituri trimestriale uriașe, beneficiind de creșterea prețurilor la gaze naturale și la carburanți.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

21 zile 16 ore

193-194

Publicitate în BC