12/01/2022

BMW introduce tehnologia de schimbare a culorii prin simpla apăsare a unui buton
BMW introduce tehnologia de schimbare a culorii prin simpla apăsare a unui buton Știri din toată lumea

Constructorul auto bavarez are o soluție pentru cei care nu se pot decide ce culoare să își cumpere o mașină, scrie Point.

La CES 2022 din Las Vegas, BMW a prezentat o nouă tehnologie de schimbare a culorii. Acesta se bazează pe aceeași cerneală electronică care este folosită la cititoarele digitale, relatează hightech.plus.

Ideea de a personaliza o mașină este la modă în industrie în acest moment, dar în timp ce majoritatea producătorilor se concentrează pe interiorul mașinii și adaugă caracteristici care să se potrivească utilizatorului, BMW personalizează exteriorul.

O mostră de prezentare a modelului BMW iX Flow a fost acoperită cu un compus care conține milioane de microcapsule cu diametrul unui fir de păr uman. În interiorul fiecăruia se află un pigment alb încărcat negativ și un pigment negru încărcat pozitiv. În funcție de setările selectate, câmpurile electrice forțează unul sau altul dintre pigmenți să se ridice la suprafața microcapsulelor, conferind mașinii nuanța dorită, precizează The Verge.

Până în prezent, sunt disponibile doar alb, negru și gri. Adevărat, chiar și acestea se compară favorabil cu vopseaua obișnuită. În zilele călduroase, proprietarul va putea schimba culoarea prin simpla apăsare a unui buton pentru a face interiorul mai răcoros. Iar iarna, o culoare mai închisă este mai potrivită.

Echipa de ingineri de la BMW a trebuit să muncească din greu pentru a converti iX Flow în forme bidimensionale și apoi să folosească designul generativ pentru a le împărți în poligoane. Ulterior, a fost creat un prototip pe hârtie, înainte ca dezvoltatorii să taie cu laser piesele de hârtie electronică și să le lipească pe mașină.

Oficialii companiei au răcorit imediat fervoarea curioșilor, informându-i că tehnologia este încă în faza de cercetare și nu va fi disponibilă pentru vânzare prea curând. De asemenea, nu se știe încă cât de rezistentă este vopseaua la intemperii și la uzură.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

13 zile 9 ore

187-188

Publicitate în BC