26/03/2024

Bursele mondiale se îndreaptă spre maxime istorice
Bursele mondiale se îndreaptă spre maxime istorice Știri din toată lumea

Pieţele bursiere mondiale au crescut, în ultima săptămână din februarie, fiind încrezătoare în robusteţea economiei americane, în timp ce mai multe burse au atins maxime istorice după „o ploaie” de rezultate bune venite de la companii, transmite AFP.

Bursele de la Paris şi Frankfurt atingeau valori record în ultima săptămână din februarie, iar bursele de la Londra şi Milano urmau aceeaşi tendinţă pozitivă în jurul orei 8:45 GMT.

Grupul auto Renault a confirmat revenirea pe profit după mai mulţi ani dificili, afişând un rezultat net de 2,2 miliarde de euro pentru anul 2023, astfel că acţiunile Renault erau în creştere cu 3,02% până la 38,96 euro. Rivalul Stellantis a publicat şi el un profit net record de 18,6 miliarde de euro pentru anul 2023, acţiunile sale înregistrând un avans de 2,81%, până la 23,20 euro.

În Germania, grupul bancar Commerzbank a raportat cel mai mare profit anual din ultimii 15 ani, astfel că acţiunile sale au înregistrat un avans de 3,29% la bursa de la Frankfurt.

În Asia, bursa de la Tokyo a înregistrat o revenire netă, nefiind afectată de datele care arată o uşoară contracţie a Produsului Intern Brut al Japoniei la finele anului 2023. Indicele japonez Nikkei s-a apropiat de recordul istoric, vechi de aproape 35 de ani.

Și Bursa din Taiwan a avut o creştere de 3%, depăşind precedentul record istoric, care data de doi ani, graţie în special avansului acţiunilor TSMC, cel mai mare producător mondial de semiconductori. Bursa de la Hong Kong a închis şi ea în creştere.

Și bursele de pe Wall Street erau în creştere, demonstrându-şi rezistenţa după şocul negativ al inflaţiei peste aşteptări din SUA în luna ianuarie.

„Pieţele bursiere salută creşterea economică în continuare robustă din SUA", afirmă Jochen Stanzl, analist la CMC Market, afirmând că „nimănui nu îi este teamă de o recesiune".

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

8 zile 21 ore

207

Publicitate în BC