15/03/2024

Investițiile străine în China au încetinit
Investițiile străine în China au încetinit Știri din toată lumea

 

Investiţiile străine directe ale companiilor străine în China au crescut cel mai puţin anul trecut, de la începutul anilor '90, scoţând în evidenţă provocările cu care se confruntă Beijingul în atragerea de fonduri de peste hotare pentru sprijinirea economiei, transmite Bloomberg.

 

Pasivele din investiţii directe în balanţa de plăţi a Chinei s-au situat anul trecut la 33 miliarde de dolari, conform datelor de la Administraţia de stat pentru piaţa valutară (SAFE). Acest indicator al noilor investiţii străine în ţară, care înregistrează fluxurile monetare legate de entităţile deţinute de firme străine în China, a fost cu 82% mai scăzut decât în 2022 şi la cel mai redus nivel din 1993.

 

Datele arată efectele restricţiilor din timpul pandemiei şi redresarea slabă a economiei chineze din 2023. Pentru prima dată din 1998, investiţiile au scăzut în trimestrul trei din 2023, înainte de a se redresa uşor în ultimele trei luni ale anului.

 

Datele SAFE ar putea reflecta tendinţele în privinţa profiturilor companiilor străine, precum şi modificarea mărimii operaţiunilor lor din China, susţin economiştii. Anul trecut, profiturile companiilor industriale străine din China au scăzut cu 6,7% faţă de 2022, conform Biroului Naţional de Statistică.

 

Ministerul Comerţului de la Beijing a anunţat că investiţiile străine directe noi în China s-au situat, în 2023, la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani. Aceste date nu includ câştigurile reinvestite ale companiilor străine existente şi sunt mai puţin volatile decât datele SAFE, apreciază economiştii.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

8 zile 20 ore

207

Publicitate în BC