07/03/2023

Premieră în lumea aeronautică: primul zbor al unui avion cu hidrogen
Premieră în lumea aeronautică: primul zbor al unui avion cu hidrogen Știri din toată lumea

Universal Hydrogen a anunțat că a finalizat un zbor de testare de 15 minute într-un avion de navetă Dash-8 cu 40 de locuri, folosind un motor cu hidrogen cu celule de combustibil. Compania a numit zborul „istoric” și a spus că „s-a angajat să fie prima companie aeriană cu emisii zero din America de Nord”.

Cu o celulă de combustie de la Plug Power și un motor electric construit de magniX, centrala electrică este cea mai mare care a ajuns vreodată la cer. Cu toate acestea, a fost instalat doar pe partea stângă a aeronavei, în timp ce un motor standard cu turbopropulsoare Pratt & Whitney a fost montat pe aripa dreaptă pentru „siguranța zborului”, a spus compania. A furnizat motoarele cu hidrogen „verde” fără emisii (produs prin electroliză din surse regenerabile de energie), conectat prin module proprii care păstrează gazul extrem de volatil în formă lichidă timp de până la 100 de ore.

Dash-8 a fost foarte modificat pentru a găzdui motorul, 30 kg de hidrogen lichid și două rafturi de electronice și senzori. În timp ce motorul cu turbină a fost folosit în principal pentru decolare, piloții au putut să navigheze în cea mai mare parte pe hidrogen în timpul celui de-al doilea circuit. Zborul a atins o înălțime de 10.000 de metri.

playtech.ro

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

8 zile 20 ore

207

Publicitate în BC