07/07/2022

Putin dă o lovitură puternică Marii Britanii și Japoniei: Kremlinul ar putea pune mâna pe 5 miliarde de dolari
Putin dă o lovitură puternică Marii Britanii și Japoniei: Kremlinul ar putea pune mâna pe 5 miliarde de dolari Știri din toată lumea

Vladimir Putin contraatacă Occidentul și încearcă să mai cârpească economia Rusiei lovită puternic de sancțiunile țărilor vestice. Astfel, liderul de la Kremlin a semnat un decret prin care transferă drepturile asupra proiectului de gaze naturale Sakhalin-2 din Orientul Îndepărtat la o companie nouă locală, lovind în firmele Shell din Marea Britanie și Mitsubishi Corp și Mitsui & Co din Japonia, care pot pierde peste 5 miliarde de dolari investiți în acest proiect.


Shell ar putea fi obligată să abandoneze o investiție de 3,4 miliarde de lire sterline (4,1 miliarde de dolari) în proiectul Sakhalin-2 de gaze naturale din Rusia, după ce Putin a amenințat că va confisca drepturile asupra acestei facilități, potrivit The Guardian.
Kremlinul înființează o nouă firmă proprie pentru a deține proiectul de gaze Sakhalin-2 din Orientul Îndepărtat din Rusia, invitând investitorii să se înscrie în holding în termen de o lună sau să renunțe la participația anterioară, pierzându-și banii.

Până acum, proiectul era deținut de compania rusă Gazprom cu un procent de 50%, gigantul petrolier britanic Shell – 27,5% și firmele japoneze Mitsui – 12,5% și Mitsubishi – 10%.

Miza pentru Shell este una uriașă, ea fiind evaluată la valoarea de 3,4 miliarde de lire sterline (4,1 miliarde de dolari), iar directorul executiv al companiei a declarat săptămâna asta că face progrese în vederea găsirii unui partener interesat să cumpere participația sa la proiectul de gaze din Rusia.

După unele surse, de cele 27,5% procente ale lui Shell erau interesate mai multe firme din China, dar Moscova va avea ultimul cuvânt cu privire la cine va avea voie să intre în noua companie înființată de Vladimir Putin.

Și Japonia este stupefiată de anunțul făcut de Kremlin, deoarece companiile din Japonia aveau contracte de cumpărare gaze pe 10 ani cu Sakhalin Energy. Acum, dacă firmele din Japoinia, Mitsui și Mitsubihi vor fi eliminate din proiect, pierderile lor vor fi uriașe.

Mitsui a anulat active nete de 594,9 milioane de dolari, inclusiv GNL de la Sakhalin-2 și pierderi din depreciere de alte aproximativ 150 de milioane de dolari în anul fiscal 2022. Mitsubishi a anulat de asemenea active de 370 de milioane de dolari, conform Nikkei Asia.

Aproximativ 6 până la 10 milioane de tone de gaz natural lichefiat, care erau produse în proiectul Sakhalin-2, mergeau în Japonia.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 19 ore

189

Publicitate în BC