13/06/2022

Rusia a câștigat 93 de miliarde de euro în 100 de zile de război: mai mult de jumătate de la UE pentru petrol și gaze naturale
Rusia a câștigat 93 de miliarde de euro în 100 de zile de război: mai mult de jumătate de la UE pentru petrol și gaze naturale Știri din toată lumea

Rusia a câștigat 93 de miliarde de euro din exporturile de combustibili fosili în primele 100 de zile de la invazia Ucrainei.
Potrivit unui raport realizat de un think tank independent din Finlanda, cea mai mare parte a petrolului și gazelor rusești a ajuns în Uniunea Europeană, digi24.ro

Blocul comunitar a primit 61% din totalul exporturilor. Potrivit Centrului de Cercetare pentru Energie Curată și Aer (CREA), cu sediul în Finlanda, s-au plătit aproximativ 57 de miliarde de euro.

La nivel mondial, cei mai mari cumpărători din Rusia au fost China (12,6 miliarde de euro), Germania (12,1 miliarde de euro) și Italia (7,8 miliarde de euro).

Veniturile Rusiei provin în principal din vânzările de țiței (46 de miliarde de euro), gaze prin conducte (24 de miliarde de euro), produse petroliere, gaze naturale lichefiate (GNL) și, în cele din urmă, cărbune.

Uniunea Europeană a impus recent un embargo progresiv și exclusiv asupra importurilor de petrol. Nu se vorbește despre un embargo asupra gazului, de care depind multe țări, în frunte cu Germania.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

13 zile 9 ore

187-188

Publicitate în BC