14/03/2023

Vânzările de discuri vinil din SUA au depășit pentru prima oară în 4 decenii CD-urile
Vânzările de discuri vinil din SUA au depășit pentru prima oară în 4 decenii CD-urile Știri din toată lumea

Anul trecut, în Statele Unite, vânzările de discuri vinil au depășit pentru prima dată vânzările de CD-uri din 1987, semnificând un interes crescut pentru acest format retro, care a revenit în vogă.

Potrivit datelor publicate de Recording Industry Association of America (RIAA), cifra de afaceri asociată vânzărilor de discuri vinil a înregistrat o creștere de 4% în 2022, ajungând la suma de 1,7 miliarde de dolari pe parcursul anului trecut. Aceste cifre reprezintă o dovadă a faptului că formatul retro de discuri vinil se bucură de o popularitate tot mai mare. În plus, încasările din vânzările de viniluri le-au depășit pe  cele obținute din vânzarea de CD-uri încă din 2020.

 Astfel, în ceea ce priveşte vânzările, numărul de discuri vinil vândute a fost de 41 de milioane, în timp ce cel al CD-urilor a fost de 33 de milioane. Este important de menţionat faptul că, în comparaţie cu discurile compacte, discurile vinil oferă o citire analogică, ceea ce este considerat de mulţi un plus şi un aspect retro fascinant.

infofinanciar.ro

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

8 zile 19 ore

207

Publicitate în BC