23/04/2024

EXIMBANK desfășoară în premieră HACKATHON ESG: impulsionarea inovațiilor pentru sustenabilitate
EXIMBANK desfășoară în premieră HACKATHON ESG: impulsionarea inovațiilor pentru  sustenabilitate Ştiri Moldova

Cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului, EXIMBANK desfășoară în premieră HACKATHON ESG, un proiect unic, orientat spre implicarea echipei sale într-un mediu creativ și cooperant, concentrându-se pe impulsionarea inovațiilor pentru sustenabilitate în sectorul bancar.

Sărbătorită anual de către comunitatea internațională pe 22 aprilie, Ziua Mondială a Pământului servește ca o reamintire globală a nevoii esențiale de a ne proteja și conserva mediul. Cu această ocazie, fiind ferm orientată spre consolidarea angajamentului său pentru creștere sustenabilă, EXIMBANK își antrenează echipa într-un proiect unic, orientat spre promovarea unui viitor durabil atât pentru bancă, cât și pentru comunitatea în care activează. Așadar, peste 50 de angajați din diverse arii de operare a băncii, și-au pus în aplicare creativitatea și într-un mediu neformal, dar cooperant, au devenit participanți ai primului Hackathon marca


EXIMBANK, orientat spre generarea soluțiilor inovatoare și durabile în domeniile:


✔ Servicii bancare accesibile;
✔ Programe de creditare verde;
✔ Soluții ecologice pentru internet și mobile banking;
✔ Reducerea consumului de hârtie;
✔ Inițiative de educație financiară;
✔ Analiza și raportarea datelor ESG;
✔ Parteneriate pentru sustenabilitate.


Activitatea Hackathonului a generat 7 concepte de proiecte inovative și unice, care răspund provocărilor actuale din domeniile selectate. În cadrul următoarei etape, acestea vor fi prezentate Comitetului de ESG al Băncii, unde în baza unor criterii de evaluare prestabilite, vor fi definite conceptele câștigătoare, care vor fi introduse în strategia de ESG a EXIMBANK și implementate până la finele anului curent.
Inițiativa „Hackathon ESG: impulsionarea inovațiilor pentru sustenabilitate” este concepută în conformitate cu angajamentul EXIMBANK față de principiile ESG (de mediu, sociale și de guvernanță), precum și al Grupului Intesa Sanpaolo, din care face parte. Aceasta are drept scop de a implica și încuraja angajații să contribuie la obiectivele ESG ale Băncii, integrându-le cu inovația și promovând o abordare responsabilă și durabilă în sectorul financiar, cultivând totodată o atitudine nu doar receptivă, ci și proactivă în abordarea problemelor de sustenabilitate.


DESPRE EXIMBANK
EXIMBANK reprezintă o bancă comercială universală, oferind servicii de calitate atât pentru segmentul corporativ, care activează în toate ramurile economiei naţionale pe întreg teritoriul ţării, cât şi pentru segmentul retail. În prezent, pe lângă pachetul tradiţional de servicii bancare (operaţiuni de casă şi de decontare, credite, deschiderea şi deservirea conturilor de depozit, operaţiuni cu hârtii de valoare), EXIMBANK oferă servicii şi produse bancare de tehnologii înalte şi bazate pe tehnologii IP (Internet-banking „EXIMBANK-ONLINE”, Mobile Banking).

Pagină web: https://eximbank.md/ro |
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/eximbank-bank-of-intesa-sanpaolo/ |
Facebook: @EximbankMoldova


DESPRE GRUPUL INTESA SANPAOLO  

Intesa Sanpaolo este cel mai important grup bancar din Italia – care servește familiile, întreprinderile și economia reală – cu o prezență internațională semnificativă. Modelul de afaceri distinctiv al Intesa Sanpaolo o face un lider european în Wealth Management, Protection & Advisory, foarte concentrat pe digital și fintech, în special cu Isybank, banca digitală a Grupului. O bancă eficientă și rezistentă, beneficiază de fabricile sale de produse deținute în totalitate în managementul activelor și asigurări. Angajamentul puternic ESG al Grupului include acordarea de 115 miliarde EUR în împrumuturi de impact până în 2025 comunităților și pentru tranziția ecologică și 500 milioane EUR în contribuții pentru a sprijini persoanele cele mai nevoiașe, poziționând Intesa Sanpaolo ca lider mondial în ceea ce privește impactul social. Intesa Sanpaolo se angajează la Net Zero până în 2030 pentru propriile emisii și până în 2050 pentru portofoliile sale de împrumuturi și investiții. Patron angajat al culturii italiene, Intesa Sanpaolo și-a creat propria rețea de muzee, Gallerie d’Italia, pentru a găzdui moștenirea artistică a băncii și ca locație pentru proiecte culturale prestigioase. 
Web site: https://group.intesasanpaolo.com/en/|
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/intesa-sanpaolo/ |
Facebook: @intesasanpaolo

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

8 zile 19 ore

207

Publicitate în BC