15/07/2022

Gaibu, despre Prima Casă: O bombă cu ceas întârziat
Gaibu, despre Prima Casă: O bombă cu ceas întârziat Ştiri Moldova

Prima Casă este ”o bombă cu ceas întârziat”, susține ministrul Economiei, Sergiu Gaibu. Despre aceasta Gaibu a declarat în cadrul emisiunii ”Cutia Neagră”.

”Se cunoștea din start. Economiștii spuneau că are o serie de lacune și este o potențială bombă cu ceas întârziat și acum acest ceas a ajuns în momentul de declanșare și noi avem acest efect negativ.

O măsură care să protejeze de aceste crize și riscul de a crește dobânda nu au fost deloc atinse. Cu toții cunoaștem că în R. Moldova avem o dată la 5-7 ani o criză care impune măsuri inclusiv din partea BNM și iată acum ne-am pomenit în așa situație”.

Ministrul a menționat că în ultima perioadă sunt tot mai puține solicitări din partea cetățenilor de a beneficia de acest program. 

”La moment avem 7.602 beneficiari, tocmai de aceea din momentul în care au fost afișate indicatoarele de referință, noi am invitat colegii din minister și să vedem care este impactul. 

Noi am început să lucrăm la mecanisme, care sunt potențialele, cum pot fi combinate, am avut întâlniri cu băncile”, a mai adăugat acesta. 

Întrebat dacă există riscul ca tarifele să mai crească, ministrul a spus că ”totul depinde de BNM și de evoluția prețurilor și inflației”.

În cele din urmă, Gaibu a menționat că ar opta ”pentru stoparea acestui program, dar cu menținerea beneficiarilor actuali”.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 19 ore

189

Publicitate în BC