13/07/2022

Merele moldovenești au fost exportate pentru prima dată în Germania și Finlanda
Merele moldovenești au fost exportate pentru prima dată în Germania și Finlanda Ştiri Moldova

Din ianuarie până în iunie anul curent, 60 de tone de mere moldovenești au fost exportate în Germania și 20 de tone în Finlanda.
Acest lucru a fost comunicat de directorul executiv al Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct, Iurie Falet, transmite ipn.md.

El a precizat că în perioada ianuarie-iunie a acestui an Moldova a exportat 146.000 de tone de mere, față de 100.000 de tone exportate în aceeași perioadă a anului trecut, în creștere cu 46%. Această creștere se datorează extinderii piețelor. Dacă anul trecut merele moldovenești au fost exportate în special în Federația Rusă, anul acesta mai multe mere decât anul trecut au ajuns pe piețele din Libia, Malaezia, Armenia, Bulgaria și Ucraina. Mai multe mere au fost exportate și în Orientul Mijlociu, doar de la începutul acestui an, 1.000 de tone de mere moldovenești au fost exportate în Arabia Saudită, a precizat Iurie Fale.

În același timp, un număr impresionant de mere din Moldova este exportat în România. În perioada ianuarie-iunie curent, peste 7.600 de tone de mere moldovenești au fost exportate în România, de 9 ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, a precizat Iurie Fale.

Reprezentantul Moldva Fruct a spus că, deși exporturile de mere în ianuarie-iunie curent au înregistrat o creștere generală de 46% față de aceeași perioadă a anului trecut, războiul din Ucraina a avut un impact negativ asupra activității exportatorilor, inclusiv a exportatorilor de fructe, deoarece perioada de tranzit a acestor produse a crescut, precum și prețurile de transport al acestora au crescut.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 21 ore

189

Publicitate în BC