09/06/2022

Moldova se așteaptă la o recoltă mare de struguri de masă
Moldova se așteaptă la o recoltă mare de struguri de masă Ştiri Moldova

Studiile efectuate pe plantațiile de struguri de masă din Moldova arată că, la momentul actual, starea viilor permite să se prevadă o recoltă foarte bună de struguri de masă - mult peste 100 de mii de tone.
Comparativ cu situația de anul trecut, când recolta a fost și ea aproape de pragul simbolic de 100 de mii de tone, situația pe plantații este mai bună, cel puțin pentru că la începutul verii din acest an, condițiile fitosanitare sunt aproape peste tot, relatează east-fruit.com.

Chiar și în plantațiile care nu au fost stropite cu pesticide, riscul apariției mucegaiului și a putregaiului cenușiu este încă minim. Anul trecut, aceste boli au reprezentat o mare problemă pentru viticultorii din țară în perioada de înflorire.

În a doua jumătate a primăverii și la începutul verii din acest an, vremea a fost foarte favorabilă pentru dezvoltarea podgoriilor: nu au fost precipitații abundente, iar temperaturile nu au fost nici extrem de scăzute, nici extrem de ridicate. Strugurii din soiurile timpurii de masă au înflorit bine. Chiar și în podgoriile cu soiul tardiv "Moldova" mai mult de 10% din inflorescențe s-au deschis deja.

Toate acestea ne permit să sperăm la o coacere ceva mai timpurie a recoltei. Poate că acest proces va avea loc înainte de perioada de ploi și înghețuri, de pe urma cărora calitatea strugurilor de masă din Moldova a avut mult de suferit în ultimii ani.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

18 zile 6 ore

187-188

Publicitate în BC