11/07/2022

Prețurile materialelor de construcții continuă să crească
Prețurile materialelor de construcții continuă să crească Ştiri Moldova

Prețurile materialelor de construcție continuă să crească din cauza războiului ruso-ucrainean. Comercianții au probleme logistice din cauza transportului, iar prețurile unor produse s-au dublat.
Experții prognozează că această tendință va continua și că costul final al materialelor de construcție va atinge un nivel maxim, potrivit tvrmoldova.md

Este nevoie de un buget solid pentru a construi ceva sau pur și simplu pentru a renova. Un număr mic de cumpărători, care s-au întâlnit pe piața materialelor de construcție din Chișinău, au rămas uimiți de prețuri.

Vânzătorii explică acest lucru prin faptul că prețurile au crescut în mod constant de la începutul războiului din Ucraina.

"În primul rând, a crescut costul importurilor. Ucraina a crescut prețurile după război. La aceste prețuri, dacă oamenii plănuiau să cheltuiască cinci mii de euro, acum vor avea nevoie de cel puțin opt sau zece mii", spun vânzătorii.

Majoritatea materialelor de construcție - ferestre, uși, țevi, tencuială și tapet - au venit din Rusia și Belarus prin Ucraina. De câteva luni, importatorii au ales o altă cale, ocolind Ucraina. Drumul este mai lung, ceea ce înseamnă costuri suplimentare.

Experții spun că prețurile au crescut și din cauza embargoului impus Federației Ruse de către comunitatea internațională. Potrivit acestora, materialele de construcții vor continua să crească în preț, iar odată cu ele și construcțiile.

Experții au observat deja că, din cauza acestei situații, atât ratele de construcții private, cât și cele publice sunt în scădere.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 19 ore

189

Publicitate în BC