13/07/2022

Prima Casă: Beneficiarii programului riscă să nu poată plăti creditele
Prima Casă: Beneficiarii programului riscă să nu poată plăti creditele Ştiri Moldova

Emoții pentru cei care și-au procurat locuințe prin programul de stat „Prima Casă”. După ce ratele dobânzilor au crescut cu peste cinci la sută luna aceasta, zeci de oameni riscă să nu poată plăti creditele.

Ludmila Gherța are 31 de ani, iar toamna trecută a decis să-și cumpere o locuință. Tot atunci, a apelat la programul Prima Casă, iar în noiembrie a achiziționat un apartament de 60 de metri pătrați, transmite  Tv8.md.

„Rata pe care o achitam înainte, până la 1 iulie, era de 6.400 de lei. Minus acei 800 de lei, care erau compensați. Era cât de cât acceptabil. Dar acum rata lunară este de 8.967 de lei, doar pentru casă. Adică nu discutăm despre creditele celelalte pe care le am”, a declarat beneficiara programului „Prima casă”, Ludmila Gherța.

În aceeași situație s-au pomenit și alți zeci de oameni. 

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, majorarea ratei la dobânda creditelor se datorează faptului că rata de referință a crescut de la 4,12 la sută până la 9,47%. Am solicitat o reacție de la Serviciul de Presă al instituției, care ne-a expediat un mesaj pe poșta electronică, motivând că toți responsabilii sunt ocupați și nu pot vorbi la cameră sau la telefon. 

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

29 zile 9 ore

200

Publicitate în BC