01/11/2022

R. Moldova va avea un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4070 MWh
R. Moldova va avea un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4070 MWh Ştiri Moldova

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a anunțat ieri seara că pentru luna noiembrie nu s-a semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES, iar situaţia energetică din această lună va fi suşţinută de alţi furnizori, transmite MOLDPRES.

„SA Energocom, pentru luna noiembrie, a semnat următoarele contracte pentru livrare a energiei electrice: s-a prelungit contractul cu OMV Petrom pentru 50 MWh pentru luna noiembrie; s-a prelungit contractul cu Nuclearelectrica pentru 35 MWh pentru luna noiembrie; pentru ziua de 1 noiembrie, s-a procurat 5530 MWh energie electrică de pe OPCOM (bursa română de electricitate). Nu s-a semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES, or, pentru 1 noiembrie, avem un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4070 MWh”, a relevat Spînu.

De asemenea, oficialul a explicat că, în luna noiembrie, Gazprom a confirmat doar 5.7 mln m3 de gaz pe zi pentru țara noastră, ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului. Acest volum va fi repartizat după cum urmează: 3,4 mln m3 pe zi pentru malul drept și 2.3 mln pe zi pentru malul stâng. Regiunea transnistreană va primi cu peste 40% mai puțin decât în luna octombrie. „Energocom a mai achiziționat de pe piață alte 27 mln m3 de gaz. În total, rezerva strategică de gaz este de aproximativ de 127 mln m3”, a precizat vicepremierul.

„Reducerea consumului de energie electrică este extrem de importantă. Vă rog să continuăm efortul de economisire la nivel național. Avem multe exemple bune, dar sunt sigur că mai este loc pentru responsabilitate”, a reiterat Andrei Spînu.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

21 zile 16 ore

193-194

Publicitate în BC