16/11/2022

România este cel mai mare importator din UE de produse din Republica Moldova
România este cel mai mare importator din UE de produse din Republica Moldova Ştiri Moldova

Dintre țările Uniunii Europene, România este cel mai mare importator de produse din Republica Moldova, a anunţat astăzi Delegaţia UE la Chişinău, transmite MOLDPRES.

Conform Biroului Național de Statistică, exporturile R. Moldova spre România au constituit, în 2021, circa 834 de milioane de dolari. A doua cea mai populară destinație pentru produsele moldovenești este Germania, cu o valoare totală de circa 246 mln de dolari, urmată de Italia cu peste 240 mln de dolari.

„România a fost lider în UE în 12 din 19 categorii de produse importate din R. Moldova anul trecut. Două din cele mai mari categorii sunt mașinile, aparatele, echipamentele electrice și părți ale acestora (cca 15 mln de dolari), precum și produsele din regnul vegetal (cca 138 mln de dolari). Pe parcursul anului 2021, Germania a fost cel mai mare importator de mobilier, așternuturi de pat, saltele, perne și articole de iluminat din țara noastră, valoarea acestora ajungând la cca 63 mln de dolari”, indică sursa citată.

Italia conduce la categoria materialelor și articolelor textile livrate de Republica Moldova, ea realizând importuri de cca 119 mln de dolari în anul 2021, precum și a materialelor și produselor din piele, în valoare de cca 15 mln de dolari. Mierea și produsele lactate din țara noastră sunt de asemenea preferate în Italia, aducând producătorilor autohtoni vânzări în valoare de cca 3 mln de dolari în anul trecut

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

15 zile 6 ore

208

Publicitate în BC