11/07/2022

 Seceta amenință recolta de miere
 Seceta amenință recolta de miere Ştiri Moldova

Recolta de miere din acest an va avea de suferit din cauza lipsei de precipitații din timpul verii.
Acest lucru a fost declarat de președintele Asociației Naționale a Apicultorilor (ANARM), Ion Maxim, care a precizat că, deși colectarea mierii de salcâm a fost bună, apicultorii au recoltat foarte puțină miere de tei, transmite ipn.md.

"A început colectarea mierii de floarea-soarelui, dar și din acest punct de vedere situația este sumbră. Avem miere de hrișcă doar în Transnistria, dar în cantități foarte mici. În același timp, ar putea apărea probleme uriașe în ceea ce privește iernarea familiilor de albine, deoarece apicultorii vor trebui să facă investiții foarte mari în hrana suplimentară pentru albinele de care vor avea nevoie în sezonul rece", a subliniat președintele ANARM.

Ion Maksim nu a putut preciza cu cât va fi mai puțină miere recoltată în acest an, dar a spus că apicultorii se vor afla în situația din 2020, care a fost tot un an secetos. El consideră că statul va trebui să ofere subvenții directe apicultorilor.

Ion Caldare, apicultor din raionul Ialoveni, a opinat că în lipsa precipitațiilor, recolta de miere ar putea scădea cu 50% față de anul precedent, ceea ce ar duce probabil la o creștere a prețului mierii comercializate.

Republica Moldova a produs peste 5.000 de tone de miere în 2021. În ultimii ani, cea mai bogată recoltă de miere a fost înregistrată în 2017, când au fost produse aproximativ 7 mii de tone. În Republica Moldova sunt aproape 7 mii de apicultori.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

4 zile 20 ore

189

Publicitate în BC