02/11/2022

SUA va acorda suport financiar Republicii Moldova pentru consolidarea securității energetice
SUA va acorda suport financiar Republicii Moldova pentru consolidarea securității energetice Ştiri Moldova

Republica Moldova va beneficia de suport financiar, oferit de Statele Unite ale Americii, pentru consolidarea securității energetice. Astfel, Guvernul Statelor Unite ale Americii va oferi o contribuție adițională în valoare de 19,5 milioane de dolari. 

Banii vor fi folosiți pentru reducerea dependenței de Federația Rusă, prin conectarea elementelor cheie ale sectorului energetic al țării noastre cu sistemele europene, precum și pentru atragerea investițiilor în producția locală de energie, diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice.

De asemenea, amendamentul care urmează să fie negociat mai prevede stabilirea termenilor și condițiilor privind contribuția USAID, în valoare de 30 de milioane de dolari, care va fi oferită Guvernului Republicii Moldova. Banii vor fi folosiți pentru achiziția energiei electrice de la furnizorii ucraineni în perioada mai – septembrie 2022.

Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană a fost semnat în anul 2016. Prezentul amendament, care urmează să fie negociat și aprobat, va intra în vigoare la data semnării și va acționa pe perioada valabilității Acordului – 31 decembrie 2025.

Нашли ошибку в тексте? Выделите ее и нажмите CTRL+ENTER

Ați găsit o eroare în text?
Spuneți-ne!

Raportați o eroare

ВАМ ТАКЖЕ МОЖЕТ ПОНРАВИТЬСЯ

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate (*).

21 zile 16 ore

193-194

Publicitate în BC