Сompanii

CAPAROL – Calitate germană, angajament local

Deși piața materialelor de construcții este adesea dominată de produse cu prețuri mici în detrimentul calității, există companii care rămân fidele standardelor de calitate. Reprezentanța locală a producătorului german DAW SE, deținătorul brandurilor CAPAROL și ALPINA, este una dintre companiile care se distinge prin angajamentul ferm față de calitate. De 19 ani, compania oferă soluții avansate la capitolul durabilitate și inovație, atât pentru pereți, tavane și pardoseli interioare, cât și pentru fațade.

ANCORA LOCALĂ ȘI CALITATEA GERMANĂ

Cu origini încă în 1895, DAW SE, o afacere germană de familie, se numără printre liderii mondiali în producția de vopsele, lacuri, tencuieli și materiale termoizolante. DAW Bența România reprezintă interesele Grupului DAW în România, Bulgaria și Republica Moldova, iar prezența produselor pe piața autohtonă este prin sine un angajament profund pe termen lung față de oamenii de aici. De această părere este Sergiu Aftenev, directorul reprezentanței locale a DAW SE, deținătorul brandurilor CAPAROL și ALPINA în Republica Moldova. Acesta menționează că prezența de aproape două decenii pe piața locală a celor două branduri reprezintă rezultatul unei strategii coerente de respectare a principiilor fundamentale de calitate. Compania aduce inovația și experiența globală pe piața locală pentru a oferi produse adaptate nevoilor specifice locului.

Brandurile se poziționează ca etaloane ale calității, iar filozofia companiei e construită în jurul unui principiu clar: calitatea nu se negociază. Fiecare produs CAPAROL sau ALPINA constituie rezultatul unor cercetări riguroase și al unor standarde înalte de producere. Este foarte important pentru a înțelege că materialele de calitate inferioară generează costuri semnificative pe termen lung. Prin educarea pieței și demonstrarea avantajelor produselor premium, DAW Bența Moldova contribuie la o mai bună înțelegere a raportului real preț-calitate. Astfel, investiția inițială într-un produs de finisaj este transformată într-o investiție în durabilitate, eficiență și confort.

105 milioane de lei au constituit vânzările companiei în 2024

Brandurile se poziționează ca etaloane ale calității, iar filozofia companiei e construită în jurul unui principiu clar: calitatea nu se negociază. Fiecare produs CAPAROL sau ALPINA constituie rezultatul unor cercetări riguroase și al unor standarde înalte de producere. Este foarte important pentru a înțelege că materialele de calitate inferioară generează costuri semnificative pe termen lung. Prin educarea pieței și demonstrarea avantajelor produselor premium, DAW Bența Moldova contribuie la o mai bună înțelegere a raportului real preț-calitate. Astfel, investiția inițială într-un produs de finisaj este transformată într-o investiție în durabilitate, eficiență și confort.

ANGAJAMENT PRIN INOVAȚIE DAW SE este un inovator constant, iar cercetarea constantă este lucrul care propulsează compani pe plan global. Portofoliul de produse din Republica Moldova include soluții de ultimă generație, de la vopsele cu tehnologii avansate de autocurățire la sisteme termoizolante complete care contribuie la edificarea unor clădiri cu amprentă energetică redusă. Un alt principiu fundamental este sustenabilitatea, compania fiind angajată constant în reducerea impactului ecologic prin utilizarea de materii prime ecologice, reducerea emisiilor de CO2 și optimizarea consumului de energie. Directorul reprezentanței subliniază importanța acestui angajament mai mult ca oricând, pentru că responsabilitatea socială și de mediu devine tot mai relevantă. În ce privește reciclarea, compania este membră a asociațiilor care gestionează deșeurile de ambalaje, respectând cotele anuale de contribuție. Totodată, ea face parte din grupurile de lucru ale Ministerului Mediului pentru optimizarea reglementărilor.

Compania este prezentă în 35 de țări, cu 24 de unități de producere, iar standardul de calitate este uni form la nivel global. Dacă tot a fost menționată mai sus inovația drept o piatră de temelie, este de subliniat faptul că DAW a fost pionier în industrie, lansând în 1928 vopseaua emulsionată. Acum, portofoliul DAW SE include șase branduri de finisaj: CAPAROL, ALPINA, ALSECCO, ALLIGATOR, DISBON, KRAUTOL.

În Republica Moldova, sunt prezente brandurile CAPAROL, destinate constructorilor și meseriașilor, iar în distribuție, este prezent brandul ALPINA. Produsele CAPAROL sunt caracterizate prin durabilitate și longevitate: vopseaua universală de top „Amphibolin” a fost lansată în 1956, vopseaua de exterior „Muresko” a fost lansată în 1959, iar în 1985, pe plan internațional, a fost prezentată prima vopsea ecologică de interior cu emisii minimizate (fără miros) și fără solvenți „Indeko-plus E.L.F.”. Potrivit managerului, relația cu clienții este bazată pe încredere și diversitate. Aceștia sunt, de regulă, dezvoltatorii imobiliari, companiile de construcții, maiștrii, arhitecții și designerii. Toți găsesc o gamă completă de produse pentru finisaje, cu garanția performanței, iar încrederea este consoli ată și prin instruirea continuă la Academia CAPAROL din România. Astfel, este asigurată însușirea procedurilor corecte de utilizare a produselor.

Sergiu AFTENEV, director, reprezentanța locală a DAWSE, deținător al brandurilor CAPAROL și ALPINA în Republica Moldova

Suntem un brand cu o istorie foarte bogată și care, în orice colț al lumii, oferă același nivel de calitate. Menținerea standardului de calitate este factorul primordial, care ne asigură succesul.

CREȘTERE ORGANICĂ ȘI INFRASTRUCTURĂ SOLIDĂ

În 19 ani de prezență pe piața moldovenească, DAW Bența Moldova a dezvoltat o infrastructură solidă. De la primul magazin deschis în 2009, după trei ani de la fondare, compania a ajuns să opereze cu patru magazine și trei depozite, având o acoperire logistică extinsă pe întregul teritoriu al țării. Fiecare magazin funcționează ca un centru regional, asigurând livrarea și deservirea completă. În ciuda multiplelor provocări – instabilitate economică, oscilații valutare, pandemie, conflictul regional, compania a demonstrat o capacitate remarcabilă de adaptare. Spre exemplu, în anii 2020-2021, compania a înregistrat o creștere de peste 50% a vânzărilor, datorită reorganizării rapide și trecerii pe online. Întreaga activitate este marcată de o creștere constantă a vânzărilor – de la opt milioane de lei în primul an de activitate la 105 milioane de lei în 2024.

Un aspect de remarcat este filozofia companiei referitoare la responsabilitatea fiscală. Sergiu Aftenev este de părere că, pentru a avea succes, orice companie trebuie să pună pe prim-plan statul. „Primul, care trebuie să câștige în urma oricărei activități economice, este statul – aceasta este esența contractului social care duce la bunăstarea comună”, subliniază el. Este important, totodată, ca fiecare agent economic să demonstreze transparență și lipsa practicilor de reducere artificială a profiturilor declarate. Această abordare responsabilă este extinsă și în raport cu partenerii, compania încurajând și ajutând maiștrii să lucreze oficial și să plătească impozite, contribuind la formalizarea sectorului și la educația antreprenorială.

DIRECȚII DE DEZVOLTARE

DAW Bența Moldova este profund implicată și în responsabilitatea socială, susținând arta murală locală, dar și cauze sociale, precum proiectul din 2022 dedicat taberelor pentru copiii refugiaților din Ucraina. Pentru următorii cinci ani, principala direcție de dezvoltare a companiei este extinderea capacităților locale de producere, trecând la fabricarea unei game largi de produse în plan local. Managerul crede că acest fapt va consolida reputația investițională a Republicii Moldova. În altă ordine de idei, Sergiu Aftenev este convins că oamenii de afaceri au obligația să ofere produse și servicii de calitate indiferent de domeniul de activitate. „Deși profitul este esențial, responsabilitatea primordială constă în a oferi produse durabile, de care oamenii să beneficieze pe termen lung”, spune el. În contextul integrării europene, managerul îndeamnă fiecare agent economic local să contribuie la schimbarea în sens pozitiv a percepției internaționale față de Republica Moldova.

Vă place publicația? Distribuiți!

Ce cautam?