Actualitate

Google își va implementa în curând inteligența artificială în iPhone

Giganții tehnologici Google și Apple poartă negocieri active privind posibila integrare a modelului avansat de inteligență artificială Gemini în sistemul de operare iPhone.

Acest pas ar putea extinde semnificativ capabilitățile asistentului vocal Siri, permițându-i să proceseze cereri mai complexe ale utilizatorilor, relatează gazeta.ru cu referire la theverge.com.

Directorul general al Google, Sundar Pichai, a confirmat că firmele sunt aproape de a ajunge la un acord privind integrarea Gemini în iPhone. Scopul acestei colaborări este de a folosi puterea analitică a inteligenței artificiale de la Google pentru a îmbunătăți funcționalitatea Siri, în special în gestionarea sarcinilor complexe care depășesc capacitățile actuale.

Posibilitatea unui astfel de parteneriat este discutată de mult timp în industrie. Încă din iunie anul trecut, vicepreședintele Apple, Craig Federighi, a sugerat că firma este interesată să le ofere utilizatorilor posibilitatea de a alege între mai multe modele de IA în viitor, inclusiv soluții de la Google. În prezent, noul sistem de inteligență artificială al Apple – Apple Intelligence – este deja integrat cu chatbot-ul OpenAI. Apple Intelligence trimite cererile către ChatGPT atunci când nu le poate gestiona singur, notează The Verge.

Sundar Pichai a precizat că a discutat personal detaliile potențialului parteneriat cu CEO-ul Apple, Tim Cook. Potrivit lui Pichai, Tim Cook a manifestat interes față de dezvoltarea și planurile de viitor ale Gemini. Este important de menționat că Tim Cook a confirmat anterior intenția Apple de a adăuga în Apple Intelligence și alte modele externe de IA până la sfârșitul acestui an. Surse din industrie indică faptul că acordul privind Gemini ar putea fi finalizat spre sfârșitul anului 2025.

Dacă înțelegerea va fi încheiată, Gemini va deveni al doilea sistem important de inteligență artificială integrat în ecosistemul Apple, alături de OpenAI.

Vă place publicația? Distribuiți!

Ce cautam?